Deblocare tratament Spital Militar București

Demersurile ASMR pentru soluționarea situației celor 200 de pacienți fără tratament

După contactarea conducerii Spitalului Militar din București și după realizarea unor materiale de presă ilustrând blocajul Programului de Tratament pentru pacienții afectați de scleroza multiplă și tratați în acest spital, ASMR a adresat Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate următoarea adresă prin care solicităț soluționarea acestui blocaj, mai ales că nu este vorba de probleme generate de prevederile Legii 34 privind achiziția publică, ci de carențe în managemetul acesteia de către Spitalul Militar București în procesul de achiziție a medicamentelor, prin faptul că licitația a fost organizată cu întârziere, neținându-se cont de eventualele prelungiri ale procesului de licitație, ca urmare a depunerii de contestații ale părților interesate.

 

Extras din adresa înaintată către MS și CNAS:

Nr.Înreg.  2/16.02.2016

Către: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

În atenţia: Domnului Preşedinte Dr. Vasile Ciurchea

Subiect: Situatia tratamentului pentru pacienții cu scleroza multipla - Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila

Stimate Domnule Preşedinte Dr. Vasile Ciurchea,

...............

Nr.Înreg.  3/16.02.2016

Către: Ministerul Sanatatii

În atenţia: Domnului ministru dr. Patriciu – Andrei Achimaș – Cadariu

Subiect: Situatia tratamentului pentru pacientii cu scleroza multipla - Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila

Stimate Domnule Ministru Dr. Patriciu – Andrei Achimaș – Cadariu,

                Asociatia de Scleroza Multipla din România doreşte să isi exprime nemultumirea si totodata regretul pentru situatia in care se gasesc o parte din pacientii cu scleroza multipla, in jur de 200 de pacienți,  tratați in programul de tratament pentru scleroza multipla la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila Bucuresti.

Datorita nefinalizarii procedurii de licitatie pentru unul din produse (Interferon Beta 1B) pentru care exista in acest moment pe piata doua produse farmaceutice, pacientii cu scleroza multipla care au ca recomandare acest tratament, nu au primit tratamentul, imediat de 2 luni. Cu atat mai mult cu cat spitalul a primit bugetul necesar pentru a acoperii costurile medicamentelor.

Aceasta intrerupere a tratamentului pe care pacientii o fac in acest moment, poate duce la agravarea bolii si aparitia anumitor dizabilitati care pot fi ireversibile, ceea ce poate duce la creasterea gradul de dependenta a pacientilor si chiar la limitarea accesului pe piata fortei de munca.

Vă solicităm astfel, Domnule Preşedinte, să întreprindeţi toate demersurile necesare pentru ca procedura privind inceperea licitatiei pentru medicamentele necesare pacientilor cu scleroza multipla aflati in programul de tratament sa fie demarata astfel incat sa nu pericliteze bunul mers al tratamentului pentru pacienți, ținând cont și de eventualele întârzieri ale procesului de licitație ca urmare a eventualelor contestații.

De asemenea, avem rugamintea de a analiza situatia actuala de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila si de a depune toate diligentele necesare pentru a permite cat mai rapid accesul la tratament a acestor pacienti.

Vă rugăm insistent să vă asiguraţi de soluţionarea problemelor care v-au fost aduse la cunoştinţă prin acest document.

În speranţa remedierii problemelor semnalate şi bunei funcţionalităţi a programului de scleroză multipla în anul 2016, primiţi  din partea noastră cele mai sincere sentimente de consideraţie.

...............

Materiale de presă pe aceeași temă:

SM Alba

TVR1

Digi24