Ziua Europenea a Persoanei cu Dizabilitati

- Asteptăm din partea voastră gândurile bune sau mai puţin bune despre comunitatea SM
- Mesaje de interes naţional

Moderator: SSMR

Ziua Europenea a Persoanei cu Dizabilitati

Mesajde Petru Dănilă » Mar Aug 28, 2007 6:15 am

SSMR a primit o invitatie din partea European Disability Forum (EDF - organizatia europeana a persoanelor cu dizabilitati) de a participa la Conferinta organizata cu prilejul Zilei Europene a Persoanelor cu Dizabilitati, care in acest an are loc la Brussel in perioada 6-7 decembrie. Acest eveniment este organizat in colaborare cu Comisia Europeana.

Scopul conferintei este acela de a sprijini analiza situatie actuale in cadrul pietei interne privind accesul persoanelor cu dizabilitati. In anii trecuti, UE a investit mult efort sa dezvolte libertatea de bunuri, persoane, servicii si capital, dar nu toti cetateni pot beneficia de aceste libertati pe baza egalitatilor de sanse. Lipsa unei strategii comprehensive care sa se adreseze nevoilor pers. cu dizabilitati pe piata interna contribuie la accentuarea dizabilitatilor.
Provocarile Conferintei vor fi de asemenea sa dezbata barierele curente si modalitatea in care aceste bariere pot fi evitate pe viitor.
Pentru a asigura o conferinta de success, EDF incurajeaza participarea persoanelor cu diferite istorii si cu o buna cunoastere a subiectului conferintei.
SSMR va trimite un reprezentant la acest eveniment international.
Reprezentantul SSMR va fi o persoana bolnava, buna cunoscatoare a limbii engleze. Persoana va fi aleasa dintre cele care au o activitate pe plan local si national din cadrul organizatiilor afiliate la SSMR.
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Re: Cum vedem dizabilitatea ?

Mesajde Virgil » Mie Feb 17, 2010 8:09 pm

Servus
Nu vreau să deschid un nou topic, cred că aici este cel mai indicat loc, să postez următorul mesaj. Şi acesta, se referă strict la dizanilitate.
În ziarul Monat din februarie 2010, am întâlnit următorul articol. A fost o surpriză deosebită pentru mine cunoscând reacţia oamenilor, legată le dizabilitate. Traducerea îmi aparţine.
Toate cele bune

„Parodia Big – Brother

(red/dp) Postul britanic privat de televiziune Chanel 4, a început difuzarea unei parodii Big-Brother cu persoane afectate de o dizabilitate, ca actori principali. În emisiunea Cast Offs, şase actori cu dizabilităţi, au fost lăsaţi pe insulă, unde trebuie să lupte pentru o presupusă supravieţuire. Critica a întâmpinat pozitiv această serie.

Categoric nu este o parodie cu persoane afectate de dizabilităţi în tradiţia lui „Monty Python” sau a lui „Little Britain”. Subiectul satirei este mi mult o reconfigurare a formatului Reality-TV, spun cei din apropierea producătorilor.

În speranţa, că publicitatea va duce la risipirea ideilor preconcepute. Multe organizaţii neguvernamentale de protecţie a persoanelor cu dizabilităţi afirmă răspicat în, England Cast Offs: „Era ţi timpul, ca să încetăm de a apuca această temă, cu mânuşi de catifea.”

Info: http://www.channel4.com
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: Ziua Europenea a Persoanei cu Dizabilitati

Mesajde Sandiana » Mie Feb 17, 2010 8:29 pm

Buna

Mi se pare o dovada de cinism.
Persoana cu handicap se confrunta si asa cu multe greutati.
Oricati bani ar avea persoana cu dizabilitati, este nevoita sa faca fata unor situatii limita.
Se comporta cu ei, ca si cand ar fi cobai: care rezista mai mult.Cu prietenie.
Invata sa-ti scrii durerile pe nisip, iar bucuriile pe stanca.
Avatar utilizator
Sandiana
Prieten
 
Mesaje: 555
Membru din: Mar Ian 23, 2007 6:32 pm
Localitate: Braila

Re: Ziua Europenea a Persoanei cu Dizabilitati

Mesajde ingrid.iulia » Joi Feb 18, 2010 6:09 am

MIE NU MI SE PARE DELOC NICI "CINISM" NICI "PARODIE" O ASEMENEA EMISIUNE. A ARATA DIFICULTATILE CU CARE SE CONFRUNTA O PERSOANA CU DIZABILITATI IMI PARE O BUNA IDEE IN CONDITIILE IN CARE MULTI OAMENI CUNOSC DOAR EXISTENTA ACESTOR PERSOANE NU SI CEEA CE PRESUPUNE ACEASTA. MI SE PARE CA IMPACTUL VIZUAL ESTE MULT MAI IMPORTANT IN CONSTIENTIZAREA PROBLEMELOR DECAT SIMPLA LUARE LA CUNOSTINTA CA ACESTEA EXISTA. SUNT DE ACORD CA POATE EXISTA TENDINTA DE LUARE IN DERADERE INSA REZULATUL PER TOTAL NU POATE FI DECAT UNUL POZITIV.
SUNT CONVINSA CA PARTICIPANTII LA ACEASTA "PARODIE BIG-BROTHER" AU ANALIZAT TOATE IMPLICATIILE ACESTEI EMISIUNI SI AU FOST DE ACORD CU IMPLICAREA LOR IN REALIZAREA ACESTEIA. IN PLUS NU POT SA NU GANDESC CA A AVEA O DIZABILITATE IN MAREA BRITANIE NU ESTE EGAL CU A AVEA O DIZABILITATE IN ROMANIA DIN PUNCTUL DE VEDERE AL IMPLICATIILOR SOCIALE ...
NU LUA ASA IN SERIOS VIATA, LA URMA URMEI ORICUM NU SCAPI VIU DIN EA!
Avatar utilizator
ingrid.iulia
Prieten
 
Mesaje: 1005
Membru din: Mar Ian 06, 2009 8:57 am


Înapoi la ORGANIZAŢIA NATIONALĂ

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron