Sylvia Lawry

- Asteptăm din partea voastră gândurile bune sau mai puţin bune despre comunitatea SM
- Mesaje de interes naţional

Moderator: SSMR

Sylvia Lawry

Mesajde Virgil » Vin Iun 08, 2007 7:52 pm

Servus
Am stat in dubii pentru a ma decide unde sa plasez acest articol, o clipa ma gandisem la rubrica "Vreau sa ajut", dar cred ca totusi aici ar fi locul indicat. Are o mare legatura cu "SSMR si organizatiile locale", citind articolul veti intelege de ce am optat pentru aceasta rubrica, multumesc Laurei pentru traducere.
Toate cele bune

Sylvia Lawry, fondatoarea Federatiei Internationale de SM (MSIF) si a miscarii SM in lume, si-a inceput campania din cauza suferintei fratelui sau Bernard care a fost diagnosticat cu SM in anul 1945.
Frustrata de lipsa de informatii, despre boala lui, Sylvia Lawry a postat un anunt in ziarul The New York Times rugand ca orice persoana care s-a confruntat cu SM, sa comunice cu ea. A primit aproximativ 50 de raspunsuri de la alti pacienti, nu a primit vreun remediu ci acesti pacienti cautau ei insisi o vindecare. In curs de un an, ea a reusit sa coopteze mai mult de 20 de oameni de stiinta pentru a fonda prima oranizatie SM din lume, Asociatia pentru Dezvoltarea Cercetarii in SM.
Aceasta a fost o mare realizare in sine dar Sylvia a recunoscut ca, precum sponsorizarea cercetarii, oamenii bolnavi de SM aveau deasemeni nevoie de informatii si de servicii de asistenta. Asa ca, intr-un an, Asociatia s-a transformat in Societatea Nationala SM a SUA care urma sa devina un model pentru societatile nationale SM din lumea intreaga.
20 de ani mai tarziu, observand ca fondurile Societatii SM din SUA erau tot mai mult alocate societatilior din alte tari, Sylvia a hotarat ca era timpul ca activitatea ei sa devina internationala. In 1967, s-a format Federatia Internationala a Societatilor de SM, numita recent MSIF.
Bernard Lawry a murit in 1973 dar devotamentul surorii sale fata de pacientii cu SM nu a disparut. Sylvia Lawry a fost Director Executiv al Societatii Nationale de SM din SUA pana in 1962 si a fost Secretar al MSIF pana in 1997. Ea a ramas implicata in miscarea internationala SM pana la aparitia brusca a unei boli respiratorii in anul 2000. Ea a murit in 24 februarie 2001 la varsta de 85 de ani. Societatea Nationala de SM din SUA continua sa stranga fonduri pentru cercetare, asigura suport pacientilor cu SM si famililor acestora. Exista aproximativ 75 de Societati Nationale de SM in intreaga lume, din care 42 sunt membre ale MSIF. Astazi, ii multumim Sylviei pentru vitalitatea Federatiei Internationale de SM (MSIF) si pentru societatile de SM din intreaga lume. Pasiunea si realizarile sale au fost recunoscute in numele proiectului de cercetare al MSIF, ca fiind cel mai important proiect al Centrului de cercetare SM.
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: Sylvia Lawry

Mesajde Virgil » Lun Feb 15, 2010 12:05 pm

Servus
BETAWELT Newsletter 12|2009 vom 27.11.2009, traducerea îmi aparţine. Să învăţam de la ceilalţi!

*Diferite moduri de evoluţie a bolii de SM*

“Atât bolnavilor de SM, însoţitorilor acestora, medicilor, îmgrijitorilor şi grupelor de întrajutorare, seria 'MS in focus' editată de societatea internaţională de SM, MSIF (Multiple Sclerosis International Foundation) oferă o bogată paletă de informaţii, în mai multe limbi, pentru următoarele teme:
Reabilitare
Calitate şi viaţa cu SM
Tratament
Proiecte und programe ale societăţilor de SM
Acttivităţi internaţionale ale comunităţii de SM

Acum apare volumul 14. Publicaţiile sunt scrise foarte concret şi uşor de înţeles, tratănd aceste diferite moduri de evoluţie, ale bolii.”

Citiţi cu atenţi cele scrise pentru că este deosebit de important, pentru a-ţi cunoaşte foarte bime boala.

Download pe MSIF.org:
http://www.msif.org/de/publications/ms_ ... index.html

Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !


Înapoi la ORGANIZAŢIA NATIONALĂ

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator