Intalnire SSMR -Presedentie

- Asteptăm din partea voastră gândurile bune sau mai puţin bune despre comunitatea SM
- Mesaje de interes naţional

Moderator: SSMR

Intalnire SSMR -Presedentie

Mesajde Petru Dănilă » Vin Mar 19, 2010 11:38 am

INFORMARE
asupra intalnirii reprezentantilor SSMR cu
Consilierul Prezidential pe probleme de sanatate

Va informam ca la inceputul anului SSMR a solicitat printr-o adresa o audienta la Presedentie in vederea solutionarii problemelor de pe programul national de tratament.
Saptamana trecuta am primit raspuns favorabil de la Presedentie fixandu-se data audientei.
Marti 16.03.2010 ora 11:00 la palatul Cotroceni, a avut loc intalnirea cu dl dr Virgil Paunescu – Consilier prezidential - Administraţia Prezidenţială - Departamentul de Sănătate Publică. La acesta intalnire au participat: Aurora Borsan – presedinte SSMR si Claudia Torje – director executiv SSMR.
Problemele puse in discutie de noi au fost aceleasi ca si la Ministerul Sanatatii:
1. disfunctionalitati in livrarea tratamentelor pe anul 2009 si inceputul anului 2010;
2. subfinantarea programului national de tratament pe scleroza multipla;
3. modificarea indicatorilor de evaluare din cadrul Ordinului Nr. 417 / 431 /31.03.2009.

Dupa ce au fost expuse aceste probleme dl consilier presidential pe probleme de sanatate ne-a spus ca in acest an cel mai scump lucru este sanatatea si ca din pacate nu sunt bani si nu se poate face nimic pentru nici o patologie, deoarece fondurile din asigurarile sociale sunt din ce in ce mai mici datorita concedierilor masive si din acest motiv tot sistemul sanitar va intra in colaps. Spre surprinderea noastra a criticat actualul ministru al sanatatii in sensul ca nu face nimic, de asemenea si CNAS care aduna fondurile din asigurari si acestea nu sunt investite eficient. Ne-a spus ca va propune presedintelui sa se infiinteze o comisie de specialisti care sa verifice modul de impartire a bugetului pe toate programele de tratament si sa verifice raportul cost – eficienta pe fiecare patologie. Mai mult doreste sa propuna Presedintelui ca programele de tratament sa treaca la o singura autoritate cum ar fi Ministerul Sanatatii si tot bugetul pe sanatate sa fie administrat numai de catre acesta si este convins ca atunci va exista mai multa transparenta si eficienta.
Ne-a informat ca bugetul alocat pe programele de tratament din acest an cu siguranta va merge in achitarea datoriilor de anul trecut si ca pur si simplu nu vede nici o cale de iesire din situatia de criza in acest an.
La finalul discutiei si in urma insistentelor noastre de a gasi o solutie de imbunatatire a situatiei existente pe programul de scleroza multipla, dl Consilier Prezidential ne-a promis ca va discuta problema noastra cu dl prof. dr. Cristian Vladescu – sef Centru Politici de Sanatate din cadrul Ministerului Sanatatii si impreuna vor cauta o solutie de imbunatatire a Programului de tratament pe scleroza multipla. La-m intrebat cand putem afla rezultatul acestui dialog si ne-a spus sa-l contactam telefonic peste o luna.
Speram sa avem un raspuns favorabil peste o luna cand il vom contacta.

Mai departe ramane sa vedem cum vom stabili o intalnire si cu dl Lucian Nicolae Duţă - Presedintele CNAS


Aurora Borsan - Presedinte SSMR
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Re: Intalnire SSMR -Presedentie

Mesajde Virgil » Sâm Dec 04, 2010 8:57 pm

Servus
Astăzi în Portugalia este ziua naţională a bolnavului de SM. Unii ar spune că nu ne intereserază, să fie acolo la ei, nouă oricum nu ne aduce nimic. Foarte adevărat! :(
Bolnavilor de acolo, totuşi, le aduce pe lângă tratament şi un sprijin moral. Sprijin care uneori este hotărâtor în lupta cu o boală cronică. Cei de la SPEM (societatea portugheză de SM), pot fi mulţumiţi. Au realizat ceva. :wink:
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !


Înapoi la ORGANIZAŢIA NATIONALĂ

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron