Seminarul 2008

- Asteptăm din partea voastră gândurile bune sau mai puţin bune despre comunitatea SM
- Mesaje de interes naţional

Moderator: SSMR

Seminarul 2008

Mesajde Petru Dănilă » Vin Iul 18, 2008 5:47 pm

Confor anuntului din revista :

Seminarul Naţional de Scleroză Multiplă va avea loc în Băile Felix, la Hotel Termal, în perioada 25 - 28 septembrie.

Tema seminarului din acest an este : A trăi independent cu scleroză multiplă. Pentru a dezbate această temă vor fi invitaţi medici, psihologi şi alţi specialişti, care vor oferi participanţilor informaţii preţioase şi utile.

Înscrierile se fac în perioada 1august -1 septembrie.

În judeţele în care societatea nostră are organizaţii membre, înscrierile se vor face prin aceste organizaţii, iar persoanele care doresc să participe la acest eveniment şi nu au în judeţele lor organizaţii de scleroză multiplă membre a societăţii, se vor înscrie direct la Societatea de Scleroză Multiplă din România, la telefoanele : telverde 0800 800 044, care acum este apelabil din orice reţea fixă sau mobilă din ţară, 0259 - 417136, 0259 - 206662, 0359 - 192110 sau la e-mail office@smromania.ro.

Taxa de participare la acest eveniment este de 50 lei pentru persoanele diagnosticate de cu scleroză multiplă, iar pentru însoţitori este de 450 lei. Taxa pentru însoţitori acoperă 75% din cheltuielile de cazare şi masă şi taxa de participare.
Taxa se va colecta tot prin organizaţiile membre acolo unde există, iar cei care se vor înscrie direct la Societatea de Scleroză Multiplă din România, vor vărsa taxa de înscriere în contul : RO 66 RZBR 0000 0600 0050 6418. Menţionăm că cei care vor plăti taxa direct prin bancă este nevoie să vă scrieţi pe ordinul de plată pe care-l completaţi, numele complet, localitatea şi să specificaţi taxă seminar SM 2008

Taxa se plăteşte abia după ce v-aţi înscris la seminar şi aţi primit confirmarea că sunteţi pe lista participanţilor. Plata dinainte de înscriere a taxei de participare nu vă asigură un loc pe lista participanţilor.

Datele de contact ale organizaţiilor membre ale societăţii noastre le găsiţi la pagina 26 a revistei, pe site-ul SSMR sau le puteti afla de la telefoanele de mai sus.

Primirea participanţilor se va face începând cu orele 15.00 din data de 25.09., iar în data de 28 după micul dejun va avea loc plecarea participanţilor. Pe tot parcurul acestei perioade vă sunt oferite servicii de cazare şi masă.
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Mesajde auryc14 » Lun Sep 29, 2008 1:32 pm

Poze si impresii...va rog.
A fost superb,cei care nu au venit,,,RUSINICAAA
Avatar utilizator
auryc14
Amic
 
Mesaje: 50
Membru din: Vin Apr 27, 2007 7:45 pm
Localitate: Bistrita

Mesajde Petru Dănilă » Lun Sep 29, 2008 3:04 pm

Pai incepe chiar tu , sparge ghiata. Poti sa pui si poze. Sa nu spui ca n-ai facut !
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Mesajde Petru Dănilă » Joi Oct 02, 2008 11:15 am

Hai sa va povestesc eu cate cava despre seminar. Au fost ca 200 de persoane din toata tara.

Prof dr. Petru Mihancea vorbind bolnavilor. In spate puteti vedea caricaturi de Phil Hubbe expuse prin stradania lui Virgil.
Imagine

Din timpul lucrarilor in sala mare
Imagine

Interviu pentru Antena 1
Imagine

In pauzele de cafea ( cea mai placuta parte a lucrarilor :D )
Imagine


La masa ( eu sunt undeva in spate)
Imagine

La chef.
Inceputul a fost facut de mine si Mariana. Un oltean cu piciorele "legate" si o bucuresteanca chinuiau o invartita din Bihor , singuri in fata a 200 de oameni pe care i-au binedispus ( radeau de se prapadeau :twisted: )
Imagine

Vazand ca penibilul , rusinea si frica nu exista au inceput sa iasa tot mai multi la tropaiala.
Imagine

"N-am mai dansat de zeci de ani, a spus domnul din Neamt. Chiar nu credeam ca mai pot"
Imagine
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Despre seminar

Mesajde Virgil » Sâm Oct 04, 2008 1:11 pm

Servus
Din pozele puse aici de Petru, se poate trage concluzia că seminarul din acest an, seminar dedicat în primul rând bolnavilor, a adus un pic de culoare în viaţa noastră.
Organizatorii, au pus accent pe socializare, incluzând în program, perioade de timp liber. Acest lucru a dat ocazia să ne cunoaştem şi să petrecem mai mult timp împreună. Am să incerc sa fac un rezumat al evenimentelor care au avut loc la Băile Felix, la ediţia a V-a a seminarului naţional de SM.

Cuvântul de deschidere al seminarului i-a aparţinut doamnei Aurora Borsan, preşedinte SSMR. A urmat apoi alocuţiunea domnului Peer Baneke, director executiv al Federaţiei Internaţionale de Scleroză Multiplă, doamna Claudia Torje directorul executiv al SSMR, ne-a prezentat importanţa şi rolul asociatiilor locale.
Domnul dr. Mihai Vasile de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti ne-a vorbit despre importanţa tratării simptomelor în SM. După pauză a urmat domnul prof.dr. Petru Mihancea de la Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie din Oradea cu tema reabilitarea în scleroza multiplă.
După masă, domnul dr. Călin Chibelean de la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti ne-a atras atenţia asupra tratării incontinenţei urinare, doamna asistentă Nicoleta Ioanovici
ne-a vorbit despre procedura de administrare a terapiilor imunomodulatoare.
La sfărşitul acestei zile, domnul Ovidiu Roman psiholog la Spitalul de Recuperare, Băile 1 Mai ne-a vorbit despre consilierea specializată pentru persoanele afectate de scleroza multiplă. A urmat apoi cina şi petrecerea de bun venit.

A doua zi, sesiunea a fost deschisă de doamna dr. Eva Havrdova de la Universitatea Karlova din Praga, care ne-a vorbit despre viitorul terapiilor imunomodulatoare şi a răspuns întrebărilor puse de către cei din sală.

A urmat apoi atelierele, in număr de patru, axate pe următoarele teme:
1. Rolul organizaţiilor locale pentru a contribui la o viaţă independentă pentru persoanele cu scleroză multiplă.
2. Contribuţia medicului pentru a asigura o viaţă independentă pentru persoanele cu scleroză multiplă.
3. „Case deştepte pentru persoanele cu scleroză multiplă – adaptarea locuinţei”.
4. Importanţa asistentului personal.
După masa au urmat concluziile atelierelor, concluziile seminarului şi lansarea unei cărţi despre SM, de către domnul Petru Roman, preşdintele Asociaţiei Locale de SM, din Deva.
A urmat cina şi decernarea de premii.

Cam aşa a decurs seminarul în acest an. A fost bine organizat de către echipa care s-a ocupat de această actiune. „Jos pălăria”! S-a ridicat ştacheta. Vom vedea la anul, cum va fi. Aşteptăm o implicare a asociaţiilor locale, care să ajute la pregătirea şi organizarea următorului seminar. Să mai citim opinii despre acest seminar, pot fi şi păreri critice, ele nu fac altceva decât să atraga atenţia asupra unor aspecte, care nu ar trebui să mai apară data viitoare. Curaj!
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Mesajde Petru Dănilă » Mie Oct 08, 2008 11:34 am

O informare despre Seminarul SM 2008 de la Baile Felix a parut pe site-ul Federatiei internationale de SM - MSIF.

http://www.msif.org/en/news/msif_news/d ... globa.html


Din pacate pe site-ul SSMR la Evenimente recente si pe site-ul Platformei Europene de SM ( EMPS) la EMSP MEMBER NEWS inca nu au aparut nici un fel de relatari despre desfasurarea acestui eveniment.
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Mesajde evelina_claudia6 » Joi Oct 09, 2008 12:41 pm

Foarte frumos,se vede ca aici toata lumea a ,,uitat de boala" si este foarte bine,aici sau simtit in largul lor,adica nimeni nu se uita chioras la ei.Daca erai la o petrecere si dansai mai stramb ar fi zis ca esti baut.Multumim pt poze.
evelina_claudia6
Prieten
 
Mesaje: 489
Membru din: Vin Mar 28, 2008 8:24 pm
Localitate: moreni


Înapoi la ORGANIZAŢIA NATIONALĂ

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron