Să ajuţi, când este nevoie !

- Vrei să ne ajuţi ca voluntar? Ai idei pt obţinerea de fonduri ? Scrie-ne aici !

Moderator: Virgil

Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde Virgil » Mar Aug 05, 2008 1:50 pm

Servus

Nu ştiu la ce rubrică să încadrez acest mesaj, deoarece se potriveşte atât "Publicitate pentru SM", cât şi la tema "Vreau să ajut". Calamităţile care s-au abătut asupra României în ultima perioadă, mă refer la inundaţiile care au avut loc în cateva judeţe din ţară ne oferă prilejul să dăm dovadă de solidaritate cu persoanele care suferă din cauza forţelor naturii.
Ar fi ocazia ca asociaţiile locale de SM împreună cu alte ONG-uri să se implice în strângerea de ajutoare pentru sinistraţi.
Ar putea fi atraşi în asociaţie şi oameni sănătoşi. Trebuie să fim realişti, o astfel de activitate implică un efort deosebit din partea celor care iau parte la o astfel de acţiune.
Bolnavii pot să-si aducă aportul prin oferirea de obiecte care i-ar ajuta pe cei aflaţi în nevoie.
“Voluntar este acea persoană care încearcă să se ajute pe sine ajutându-i pe alţii",acesta ar putea fi laitmotivul sub care s-ar putea desfăşura această acţiune în cadrul asociaţiilor.
Putem reflecta la această idee, cel puţin pe viitor.
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Mesajde Virgil » Mie Oct 22, 2008 12:32 pm

Servus

Nu are legatura cu boala, dar sigur ne va aduce sigur aminte de tinerete, când nimic nu era imposibil. Ce este de admirat, este decizia acestor tineri care încearcă să facă ceva în folosul comunitătii. Implicit gestul lor, ne atrage atentia asupra faptului, că şi ei au dreptul la un viitor intr-un mediu curat şi sănătos. Poate mulţi gândesc că fiind scletozat, încep să fabulez. Dar eu nu aş gândi aşa, poate că boala m-a făcut mai receptiv la ce se întâmplă în jurul meu. Prea multe nu mai pot face, dar asta nu înseamnă să nu am o opinie, in ceea ce şi ne priveşte.
Toate cele bune


http://www.youtube.com/watch?v=S5sGnmLz2kY
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Mesajde Virgil » Dum Dec 21, 2008 12:21 pm

Servus
Am citit de curând un articol în ziarul Evenimentul zilei, din 19 decembrie, articol care m-a făcut să roşesc. Articolul povestea de acţiunile întreprinse cu ocazia venirii lui Moş Crăciun. Frumos, dar nu asta m-a tulburat, ci articolul despre modul cum percep copii nevăzători, acest eveniment. După ce citeşti complet articolul ajungi să înţelegi titlul acestuia: “Cine l-a văzut pe Moş Crăciun?… unii au văzut un vis, ceilalti l-au atins”. Acum îmi par exagerate grijile pe care ni-le facem. Aş spune că toate simtomele, în faza gravă a bolii, nu se pot compara cu lipsa vederii. Sigur mulţi dintre noi au trăit simptomele de nevrită optică, când o bună perioadă de timp nu mai vedeai. Atunci intrai în panică, erai în stare să oferi totul pentru aţi recăpăta vederea. Atunci înţelegeam semnificaţia frazei “… ca ochii din cap”. Aplicam tratamentul prescris, de medic, iar după ce ne revenea vederea, aproape că uitam întâmplarea.
Ne-o reaminteam doar, când întâlneam vre-un orb pe stradă, pe care îl compătimim, şi trecem mai departe. Nevăzătorii nu vor mare lucru, ci doar să se bucure de o culoare.
Sigur că ne putem întreba, ce treabă, avem noi cu asta? Aşa este, nu prea avem, dar poate o putem lega de titlul temei unde va apărea acest mesaj.
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Mesajde alin » Dum Dec 21, 2008 3:53 pm

"Aş spune că toate simtomele, în faza gravă a bolii, nu se pot compara cu lipsa vederii."

Virgil am si eu o intrebare la tine ai vazut tu pe cineva in faza grava a bolii? Intradevar lipsa vederii prin care am trecut si eu e foarte rea dar cel putin te puteai sa te duci sa iti faci necesitatile singur bajbaiai dupa un pahar de apa sau sa iei ceva din frigider sa maninci ceva.

Intradevar a fi orb si din nastere este greu si ii compatimesc pe acesti oameni orice boala care te face dependent de cineva e ceva rau si nedorit, [b]dar ar fi bine sa nu faci comparatii de acest gen cu cei din faza grava a bolii noastre[/b].
alin
 

Mesajde Virgil » Dum Dec 21, 2008 5:08 pm

Servus Alin
Din nefericire am întâlnit, unele cazuri grave, dar cu adevărat grave, ale bolii. Sunt conştient de ceea ce spun.
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Mesajde alin » Dum Dec 21, 2008 7:29 pm

Da depinde de cum privesti lucrurile, drept sa iti spun as prefera sa fiu orb si sa traiesc pana la 100 de ani pe picioare decat dupa ani de boala SM sa ajung fiu la pat si sa nu pot sa imi misc picioarele, mainile si la absolut toate sa ma ajute cineva, intr-un cuvant leguma care vede aude si poate mai poate vorbi si atit....

Toate cele bune si sa speram ca nimeni nu v-a mai ajunge asa cu tratamentele pe care le facem sau ce vor aparea.
alin
 

Mesajde Sophree » Lun Mar 02, 2009 9:01 am

:P Buna!
Nu va fie cu suparare,dar amandoi aveti dreptate! De ce? Pt ca asa este!Incercati sa priviti amandoi obiectiv,nu subiectiv!Este rau sa fii bolnav,in general.Boala ne face sa devenim mai rai, nu mai buni!Asta daca reusim sa ne privim serios in interior!Oricat am spune ca vrem sa-i ajutam pe altii, ca X boala e mai "rea" ca Y, nu cred ca exista ceva mai rau ca un "suflet" chinuit de neimpliniri,de "teluri" neatinse!
Cred ca mai bine am privi cu totii in interiorul nostru, si atunci am putea vedea mai bine ca suntem mai norocosi ca "ceilalti"!! Intotdeauna! :roll:
Sa dam uitarii ce a fost,si sa privim cu speranta la ce va veni!
Sophree
De'al casei
 
Mesaje: 27
Membru din: Joi Ian 15, 2009 4:00 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde degetar » Joi Sep 17, 2009 10:07 am

Nu e nevoie sa comparam,handicapul x este mai grav decat handicapul y.Sunt mahnit sa constat ca in Romania este debandada,parca nimic nu este in ordine.In genere o persoana cu dizabilitati imtampina greutati atunci cand necazul este vizibil si problematic.Lipseste solidaritetea si intrajutorarea. Foarte multe persoane au gradul grav,nu sunt deplasabile...
dar nu au insotitor.Au la bani si suma ce revine asistentului personal.Este o situatie de compromis,tolerabila depinde de la caz la caz. Ma gandesc unde,cand in ce conditii sa se contituie o fundatie sau initiativa privata ?
Multe persoane cu dizabilitati au masina personala dar stau acasa ,nu au servici. Ar putea sa se angajeze la INSPECTORATUL acesta al nostru sa spun asa si sa faca cumparaturile zilnice sau ocazionale pentru persoanele in cauza . Cu o taxare rezonabila sa deserveasca 7-10...,ma rog cat se poate.
Daca s-ar putea asa ceva se rezolva mai multe probleme.
1 Persoanele izolate in casa,pot apela un ajutor real ,
2 Soferul are dintr-o data un servici,cu vechime in campul muncii,speranta la o pensie mult mai decenta.
Si cate nu s-ar rezolva plecand de la acesta inititiva.La ce bun sute de fundati pentru noi daca nici una nu ajuta efectiv,sau ajutorul este foarte selectiv,rar ,spuneti-i cum vreti.
Necazul este ca nu se iveste initiativa. Nu exita presiune ,cerere din partea noastra, dar nici al fundatiilor sau autoritatilor.
degetar
 

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde Petru Dănilă » Joi Sep 17, 2009 10:54 am

Alternativa la "sute de fundatii" este lasarea persoanei cu handicap total in grija statului.
Ai dreptate "nici una nu ajuta efectiv,sau ajutorul este foarte selectiv,rar" . Dar e mai mult decat nimic. Toata puterea financiare si legislativa e la stat. Organizatile (asociatii,fundatii) sunt initiative private iar statul nu prea doreste colaborarea cu ele.

Nu prea e logic ca nemultumirile noastre privind statul sa le transferam si asupra organizatiilor private. ONG-urile, sindicatele, societatea civila sunt expresii ale democratiei. Chiar daca nu sunt in stare de mare lucru, sunt de preferat unei dictaturi.
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde ingrid.iulia » Joi Sep 17, 2009 2:35 pm

MULTUMESC degetar. CE CEVA VREME DOREAM SA INCEP UN ASTFEL DE SUBIECT DAR, DATA FIIND DURITATEA LUI, NU-MI GASEAM CUVINTELE. ESTE O TEMA DE DISCUTIE EXTREM DE INTERESANTA.

degetar RIDICA INTR-ADEVAR O PROBLEMA REALA. GRAVA SI REALA. POATE CEA MAI GRAVA DINTRE TOATE (CACI TOT NU SUNTETI DE ACORD CU EUTANASIA). V-ATI PUS VREODATA PROBLEMA “CE SE VA INTAMPLA ATUNCI”? IN TEORIE VAD CA STAM BINE. TEORETIC DISCUTAM, DISPUTAM IN ACELASI MOD. DAR NU STIU DACA V-ATI PUS VREODATA PROBLEMA CA VOI INSIVA SA AJUNGETI “ACOLO”.

INSUFICIENTA PERSONALULUI CALIFICAT ESTE O PROBLEMA REALA. INSUFICIENTELE FINANCIARE ALE MAJORITATII PERSOANELOR CARE AU NEVOIE DE ASEMENEA AJUTOR ESTE O ALTA PROBLEMA LA FEL DE REALA. SINGURATATEA CU CARE SE CONFRUNTA CEI SEVER DIZABILITATI DE ASEMENEA.
TOT SPUNEM “CEI COMPLET DEPENDENTI DE ALTCINEVA” DAR NE GANDIM CA PENTRU UNII ACEL “ALTCINEVA” NU EXISTA? CE FAC CEI CARE NU AU DE CINE SA DEVINA COMPLET DEPENDENTI?
IAR CITATUL “Au la bani si suma ce revine asistentului personal.Este o situatie de compromis” ... MA FACE SA RAD SEC. NU MOTIVEZ, CONSIDER CA ESTE EVIDENT.
NU LUA ASA IN SERIOS VIATA, LA URMA URMEI ORICUM NU SCAPI VIU DIN EA!
Avatar utilizator
ingrid.iulia
Prieten
 
Mesaje: 1005
Membru din: Mar Ian 06, 2009 8:57 am

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde ane » Joi Sep 17, 2009 5:48 pm

Am citit cu tristete mesajul de mai sus.Asa este din pacate.Eu insami m-am lovit de aceste neajunsuri cand am cautat ajutor pentru a-m ingriji mama(bolnava de SM ca si mine).Nu ai de unde si pe cine sa chemi sa te ajute.Personal calificat cu atat mai putin.Or exista dar nu am stiut eu cum sa ii aflu.Ajutor din partea familiei ...pana la un punct.Nu poti sa ceri rezolvaraea unor situatii de igiena, de supraveghere si suferinta continua sa fie facute si cu omenie daca se poate!Eu am vazut si in spital ,pe picioare fiind ca nu te baga nimeni in seama daca nu "sponsorizezi" daramite sa fie cazul unui imobilizat care nu are si sufletul imobilizat... :cry: :cry: Traim intr-o lume salbatica din acest punct de vedere. Nu mai stii unde sa te indrepti,incotro sa o apuci.Acum nu mai am ce sa spun,mama s-a prapadit si ce este mai dramatic e ca asta si-a dorit in ultimul timp cu mult of.Valoarea unei vieti,existente umane, din pacate si-a pierdut sensul in situatii limita .Restul sunt poetizari.Realitatea este dura.Insa nu avem voie sa ne lasam doborati inainte.Sa constientizam cam pe unde ne situam,noi personal, si sa speram ca vom reusi sa depasim sitatiile care ne sunt date intr-un moment sau altul, de soarta,boala,semeni.
ane
Prieten
 
Mesaje: 469
Membru din: Mar Sep 11, 2007 10:47 am

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde degetar » Vin Sep 18, 2009 3:05 pm

Petre,stiu,tu esti mai activ,deplasabil,te-am vazut in fotografii pe prostemcell.Te felicit ca esti implicat si iata dialoghezi cu noi.Chiar daca am scris cu naduf sa nu crezi ca dau vina pe fundatii,sau ca le critic asa nefondat.Spun doar ca inca nu am gasit calea dialogului intre noi si aceste fundatii. Eu am spus de sofer,inspectorat ....dar este o ideie,o posibilitate ,un potential si nu o certitudine. Te duci,ceri si evrika.
Dar daca o fundatie ar solicita sa faca acest servici ? Sa citim in presa ...Primaria x nu face,desi cineva doreste....
Noi suntem incapabili sa formam o asociatie judeteana.Sa lucram in privat,cumva sa cerem de jos in sus.
Sa auzim ...sa facem si noi ca cei din judetul x. Parca pentru copii cu dizabilitati se face ceva mai mult,dar acolo in spatele lor sunt parintii ingrijorati.
Noi adultii,avem probleme multe insa suntem prea individualisti,ne lipseste increderea in semenul nostru.
Intradevar avem multe de rezolvat,dar si mult de muncit la lamuriri.
Sa dialogam,sa postam idei si cine stie, vom urnii cumva din loc.
degetar
 

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde Virgil » Lun Feb 15, 2010 12:15 am

Servus
Următorul video - clip, nu are nici o legătură cu scleroza multiplă. Poate doar numele acestui topic, ma determinat, să aleg acest loc pentru a-l posta. Este ceva deosebit. Nu ezitaţi să-l vizionaţi. Merită !

http://www.youtube.com/watch?v=Glny4jSc ... =topvideos

Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde ingrid.iulia » Mie Mai 26, 2010 8:37 pm

NU STIU CAT DE BINE POSTEZ AICI DEORECE DE LA SUBIECTUL "Să ajuţi, când este nevoie!" S-A DEVIAT DEMULT. IATA CA REVIN EU SI SPUN CA ACUM ESTE NEVOIE. MAI EXACT MARIANA TANASE ARE NEVOIE DE SANGE. CINE ESTE DISPUS SA O AJUTE, PRIETENI DE-AI VOSTRI ORI FAMILE O POATE FACE DONAND SANGE PENTRU EA LA INSTITUTUL NATIONAL DE HEMATOLOGIE TRANSFUZIONALA (FOST DR. FELIX) DIN STR. CONSTANTIN CARACAS NR. 2-8.
NU LUA ASA IN SERIOS VIATA, LA URMA URMEI ORICUM NU SCAPI VIU DIN EA!
Avatar utilizator
ingrid.iulia
Prieten
 
Mesaje: 1005
Membru din: Mar Ian 06, 2009 8:57 am

Re: Să ajuţi, când este nevoie !

Mesajde Virgil » Dum Iul 11, 2010 7:01 pm

Servus
Cred că mulţi au auzit la radio şi văzut la televizor, despre acţiunea de întrajutorare a victimelor inundaţilor. In Bucureşti există în toate sectoarele in centru de colectare a hainelor şi obiectelor care, sigur, vor ajuta pe cei care au pierdut totul. Un mijloc foarte comod, de a ajuta, este acea transmitere de SMS-uri, la 879, de pe telefonul mobil şi apelurile la numerele fixe afişate .
Să încercăm să fim alături de cei încercaţi. Cred că suntem cei mai în măsură să înţelegem !
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !


Înapoi la VREAU SĂ AJUT !

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator