VITAMINA D

- Discuţii despre medicina naturistă.
Orice ar fi ameliorabil pentru boala noastră ne intereseaza. Spune-ne !

Moderator: Virgil

Re: VITAMINA D

Mesajde ingrid.iulia » Joi Iun 10, 2010 4:39 am

PROPOVADUIM ATAT UTILIZAREA ACESTEI VITAMINE, INSA NU VAD DE CE NU AM MENTIONA SI RISCURILE LA CARE NE SUPUNEM PRIN UTILIZAREA ACESTEIA "DUPA URECHE".
EU ZIC SA AVEM GRIJA IN UTILIZAREA VITAMINEI D CACI RISCURILE UTILIZARII INCORECTE SI IN CANTITATI MASIVE A ACESTEIA SUNT CERTITUDINI IAR BENEFICIILE ACESTEIA IN TRATAMENTUL SCLEROZEI MULTIPLE SE AFLA INCA LA FAZA DE "PRESUPUNERI".

Hipervitaminoza D

Hipervitaminoza D este o stare indusa de existenta in organism a unei cantitati exagerate de vitamina D, care depaseste necesarul si care nu poate fi utilizata in nici un fel de catre organism. Starea aceasta este adesea datorata unui aport exagerat (prin suplimente vitaminice) si este toxica. Doza zilnica recomandata de catre specialisti pentru vitamina D este de aproximativ 400 unitati internationale UI (pentru un adult tanar sanatos).

Supradozele apar la valori foarte crescute, in jur de 70000 de UI/ zi (echivalentul a 1900 micrograme/zi). Supradozele acute de vitamina presupun o ingestie zilnica de 600000 UI (15000 micrograme/zi), timp de cateva zile sau chiar saptamani. Deoarece alimentele contin cantitati reduse de vitamina D, nu se poate vorbi de o supradoza prin dieta. Aceasta apare deci accidental, prin ingestia de suplimente vitaminice.

Cauze
Cauza aparitiei hipervitaminozei D este aportul exgerat de suplimente care contin o astfel de vitamina. Un exces de vitamina D determina aparitia unor anomalii in functionarea normala a organismului, determinand cresterea calcemiei. La randul sau, aceasta stare se traduce prin aparitia unor leziuni, atat la nivelul tesuturilor moi ale organismului (in particular muschi, rinichi), dar si in tesuturi dure (cum ar fi oasele).

Simptomatologie
Hipervitaminoza D produce hipercalcemie si se manifesta prin : agitatie, anorexie, sete, greata, mancarimi, diaree, nevoia de a urina des etc. In situatii limita, se poate ajunge la calcinarea ficatului, a vaselor sanguine si a inimii, precum si a plamanilor, rinichilor si stomacului. Dupa cum se vede, sunt suficiente motive ca administrarea acestei vitamine, indeosebi la copii, sa se faca putin mai prudent si numai cu recomandare si supraveghere medicala.
Simptomele hipervitaminozei D apar dupa cateva luni de ingestie a unor doze exagerate de vitamina D. Cele mai frecvente simptome sunt:
- Constipatie;
- Anorexie (reducerea poftei de mancare);
- Deshidratare;
- Astenie;
- Iritabilitate;
- Varsaturi.

Efectele hipercalcemiei, complicatia imediata a excesului de vitamina D se manifesta la nivel muscular, renal si cardiac, aparand:
- Retentie de calciu in oase;
- Litiaze renale;
- Hipertensiune arteriala.

De retinut!
Vitamina D devine toxica in special cand organismul sufera de anumite probleme cronice de sanatate, cum ar fi hiperparatiroidism primar (prin adenoame de glande paratiroide), sarcoidoza, tuberculoza sau limfoame.
Vitamina D este contraindicata in nefrite, litiaza renala, procese degenerative cardiovasculare si ateroscleroza. Ar mai trebui aratat faptul ca ficatul omului este capabil sa acumuleze o cantitate-considerabila de vitamina D, suficienta pentru a satisface cerintele organismului timp de aproximativ un an.

Complicatii
Cele mai frecvente complicatii ale hipervitaminozei D sunt reprezentate de:
- Deshidratare;
- Hipercalcemie;
- Leziuni renale;
- Litiaza renala.

Consultarea unui specialist
Pacientii sunt sfatuiti sa se adreseze unui specialist in cazul in care se afla sub tratament cronic cu suplimente de vitamina D si observa o alterare a starii generale, insotita de simptome sugestive: varsaturi, constipatie, iritabilitate. Parintii sunt sfatuiti sa observe atent starea de sanatate a copiilor, acestia fiind o grupa particulara de pacienti.

Foarte multi copii pot lua suplimente continand vitamina D si calciu, iar uneori, din dorinta de a le face bine, parintii le pot administra mai mult decat le-a recomandat medicul. Rezultatele finale sunt departe de cele dorite, insa. De aceea este foarte important ca toate suplimentele vitaminice sa fie administrate doar conform recomandarilor medicului si doar daca acesta considera necesara o astfel de suplimentare.

Prevenire
Hipervitaminoza D poate fi prevenita prin respectarea instructiunilor de administrare a suplimentelor vitaminice sau sfaturilor medicului. Chiar daca este vorba de vitamine, mai mult nu inseamna mai bine! Organismul poate fi foarte usor satisfacut prin simpla administrare a necesarului zilnic. Tot ce depaseste ii poate face rau si devine toxic.

http://www.sfatulmedicului.ro/Vitamine- ... oza-d_5392
http://www.e-referate.ro/referate/Vitam ... 03-18.html
http://dieta.romedic.ro/diete/Vitamina_ ... 01676.html
NU LUA ASA IN SERIOS VIATA, LA URMA URMEI ORICUM NU SCAPI VIU DIN EA!
Avatar utilizator
ingrid.iulia
Prieten
 
Mesaje: 1005
Membru din: Mar Ian 06, 2009 8:57 am

Re: VITAMINA D

Mesajde Virgil » Dum Iun 13, 2010 12:32 pm

Servus
Un articol preluat de Newslette-ul, concernului Merck-Serono. Traducerea îmi aparţine.Nu este o recomandare pentru consumul de vitamina D.
Toate cele bune

Scleroza multiplă: Copii iernii din regiunile puţin luminoase sunt eventual defavorizaţi
13.05.2010


Luna şi locul naşterii pot avea o oarecare influenţă când se va declanşa boala. O posibilă explicaţie pentru această supoziţie, apaţine autorilor unui nou studiu care scoate în evidenţă la cei afectaţi locul şi luna naşterii, respectiv aportul de soare.
Lumina solară provoacă producţia de vitamina D, că ar există o legătură între boala de scleroză multiplă şi vitamina D, se ia în calcul şi se discută de mult timp.

Cercetătorii americani au analizat datele a 967 de persoane afectate de SM, ale căror loc şi luna naşterii erau înregistrate. Cu ajutorul unui program de calculator au comparat şi căutat similitudini.

Astfel au ajuns la rezultatul că oamenii afectaţi de SM cu forma de evoluţie în pusee a bolii, născuţi în lunile de iarnă şi în locuri în care strălucirea soarelui era scăzută, boala s-a declanşat în medie cu 2,8 ani mai devreme decât la persoanele născute în alt anotimp şi în zone in care soarele avea o medie sau ridicată strălucire

Sursa: Neuroepidemiology, Publicaţie Online din 18. martie 2010
© 2010 Biermann Medizin
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: VITAMINA D

Mesajde Virgil » Joi Iun 24, 2010 11:21 am

Servus
Un articol de pe Newsletter al concernului Merck-Serono despre vitamina D. Traducerea îmi aparţine.
Toate cele bune

Vitamina D, activează celulele-T

21.05.2010

Vitamina D este vitală pentru sistemul imunitar. Cu toate acestea, fiecare a doua persoană suferă de lipsa vitaminei D, astfel că şi sistemul imunitar de apărare al organismului ar putea fi slăbit, presupun cercetătorii danezi.

Lipsa vitaminei D trece drept factor de risc pentru scleroza multiplă. Rezultatele studiilor din ultimul an spun că nivelul vitaminei D din sânge ar putea avea influenţă negativă, asupra evoluţiei bolii de SM.

Cercetătorii din Copenhaga au descoperit că celulele T ale sistemului imunitar au nevoie de vitamina D pentru a deveni active. Lipsind vitamina din sânge ele rămân inactive şi nu pot lupta contra unei infecţii sau împotriva agentului patogen. “Când o celulă T întâlneşte un agent patogen scoate un emiţător de semnale, respectiv o antenă, care este cunoscută ca receptor de vitamină D şi caută vitaminele“, relatează Carsten Geisler de la Universitatea din Copenhaga, conducătorul studiului.

De mult timp este cunoscut faptul că vitamina D este importantă pentru asimilarea de calciu. Este cunoscut şi faptul că există o legătură între vitamină şi diverse boli, precum cancerul şi scleroza multiplă. „Ceea ce noi nu am realizat până acum, este cât de importantă este vitamina D pentru ca sistemul imunitar să fie activat – aşa cum ştim noi acum“, scrie Geisler în actualul studiu dat publicităţii, în Nature Immunology.

Cea mai mare cantitate a vitaminei va fi produsă chiar de corp, ca un produs auxiliar, acest lucru având loc, atunci când pielea este expusă la soare. Ea vine şi din untură de peşte, ouă şi peşte gras (precum lacs, hering şi macrouri) sau completat de alimentaţie. Studii despre o optimă cantitate administrată de vitamina D zilnic nu există, experţii recomandă totuşi 25 până la 50 de micrograme.

Jumătate din populaţia lumii are prea puţină vitamină D în sânge. Experţii merg pe ideea că problema se va agrava în următoarea perioadă, datorită faptului că oamenii petrec tot mai mult timp în spaţii închise.

Sursa: Nature Immunology, Onlineveröffentlichung vom 7. März 2010
© 2010 Biermann Medizin
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: VITAMINA D

Mesajde Virgil » Sâm Iul 03, 2010 2:20 pm

Servus
Articol de pe Newsletter-ul concernului Merk-Serono. Traducerea îmi aparţine.
Toate cele bune

Vitamina D influenţează rata puseelor la copii afectaţi de scleroza multiplă
29.06.2010
Copii cu scleroză multiplă suferă mai curând, un puseu dacă concentraţia vitaminei D în sânge este scăzută. Asta au relatat, anul acesta, cercetătorii la întâlnirea anuală a Academiei Americane de Neurologie.


Cantitatea de vitamină D trece drept factor de risc pentru scleroza multiplă, influenţa ei asupra unei boli deja existente este, cei drept, puţin cunoscută.
Dr. Ellen Mowry de la University of California din San Francisco şi colegii ei au analizat 110 copii cu SM, care erau, în medie, în vârstă de 15 ani şi de aproxumativ un de zile diagnosticaţi.

În medie concentraţia de vitamina D era de 22 ng/ml, după spusele cercetătorilor aceasta ar trebui să fie în mod normal de 30 ng/ml sau mai mare. În medie pe timpul următoarelor 1,7 luni, 30 de procente dintre copii au suferit un puseu, zece procente două pusee şi douăsprezece procente trei sau mai multe pusee.

Analizele cercetătorilor au arătat că o creştere a concentraţiei de vitamina D din sânge cu 10 ng/ml reduce cu 34 de procente rata puseelor.
"Noi am fost surprinşi de mărimea efectului", a explicat Dr. Mowry agenţiei Reuters Health. "Este încă neclar, care mecanism este implicat, astfel ca această legătură să poată fi făcută." Independent de asta rezultatele apropie ideea că pacienţii de SM pot eventual profita de suplimentul de vitamina D, a mai adăugat ea.

Sursa: Cea de a 62-a întâlnire anuală a Academy of Neurology, 10 - 17 April 2010

© 2010 Biermann Medizin
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: VITAMINA D

Mesajde cats » Lun Aug 16, 2010 11:22 am

Articol despre corelarea nivelelor scazute de vitamina D cu gradul de dizabilitate http://www.physorg.com/news191686452.html, traducerea este a mea.

Studii realizate de neurologi de la Universitatea Buffalo arata ca nivele scazute de vitamina D ar putea fi asociate cu un grad mai avansat de dizabilitate fizica si cognitiva la bolnavii de sm.

Rezultatele, prezentate la congresul Academiei Americane de Neurologie din aprilie 2010, indica urmatoarele:
-evaluarea clinica si imaginile RMN arata ca nivele scazute in sange ale vitaminei D si ale anumitor produsi secundari activi ai vitaminei D sunt asociate cu un nivel crescut de dizabilitate, atrofie a creierului si numar al leziunilor pe creier
-exista o potentiala asociatie intre dizabilitatile cognitive si nivelul scazut al vit. D

Studiul a implicat 236 pacienti cu sm-- 208 diagnosticati cu smrr si 28 cu smsp-- si 22 persoane fara sm.

Nivele crescute ale vit. D au fost asociate cu rezultate mai bune la testele de dizabilitate si cu o mai mica atrofie a creierului si cu mai putine leziuni evidntiate de rmn.
cats
Amic
 
Mesaje: 96
Membru din: Lun Mar 16, 2009 3:28 pm

Re: VITAMINA D

Mesajde ingrid.iulia » Dum Iul 10, 2011 4:00 pm

O TRADUCERE MAI OFICIALA A ARTICOLULUI POSTAT DE cats: http://neurologie.ucoz.com/news/nivelur ... 0-05-04-50

P.S.: AM ALES SA POSTEZ ACEASTA PAGINA PENTRU A ARATA CA INTERESUL SITE-URILOR ROMANESTI PENTRU SCLEROZA MULTIPLA, DESI ESTE SCAZUT, NU ESTE INEXISTENT :wink:

O ZI FRUMOASA.
NU LUA ASA IN SERIOS VIATA, LA URMA URMEI ORICUM NU SCAPI VIU DIN EA!
Avatar utilizator
ingrid.iulia
Prieten
 
Mesaje: 1005
Membru din: Mar Ian 06, 2009 8:57 am

Re: VITAMINA D

Mesajde dulceemira » Vin Mar 08, 2013 5:51 pm

http://www.youtube.com/watch?v=yuVZuM1or9w
sm tratata cu doze mari de D3, in niciun caz cu 400 iu pe zi...subtitrarea exista si in engleza


vitamina d e de fapt un hormon , un imunomodulator...este de mult timp stiut faptul ca sm e rara in tarile de langa ecuator, deci cu mult soare...sunt multe studii in engleza, care demonstreaza clar legatura dintre sm si vitamina d ....in ce ma priveste pe mine, eu fac tratamentul cu vitamina d de 6 luni si ma simt mult mai bine..comunic pe internet cu pacienti de ai dr cicero care nu mai au pusee de multi ani, nici simptome de sm..

Recent, pe facebook, Vitamin d Council , o organizatie internationala cunoscuta, a discutat despre dr cicero
Doi dintre pacientii sai au postat in engleza urmatoarele...(restul informatiilor sunt in portugheza)

Yara Corrêa For two and a half years, I've been one of the patients benefited by this protocol and would like to share with you my story: my diagnosis was confirmed in January 2011, but I already had symptoms since adolescence. Time after time, I was accumulating sequelas such as very strong bilateral tinnitus, vertigo and frequent nausea. After an outbreak of optic neuritis. I had motor function problems on the left side of the body, and, even after pulse therapy, I have not returned to normal. I spent some months in bed, unable to move arm and left leg and showing great vertigo. I saw Dr. Cicero in those conditions. Approximately seven months after starting the treatment, I was already walking seven kilometers every day (which I hadn’t done in many years!), without any dizziness or motor sequel. Today I have a life absolutely normal, my health as a whole has improved, and from the time of treatment, I no longer caught any flu or cold, something that before was very normal to happen. With that being sad, and more than ever, I categorically state that MS has a solution and invite you to join one of our Facebook forums (it's in portuguese but there's a lot of people who speak english there). Or, any enquiries please contact me only via e-mail: "yarazinha@hotmail.es". Tks


Ana Claudia Domene Ortiz I've been a patient of Dr. Coimbra for almost five years. The improvements are nothing short of amazing. I've never again had a flare up or new lesions, my MRIs show less lesions now than 5 years ago. I have a completely normal life, without MS symptons. The only thing that reminds me of MS is a permanent nerve damage that left me with paresthesia in my right hand. This protocol is more than just supplementing, though. The daily doses are very high, I'm on 35.000IU a day, and we aim for levels of at least 160ng/ml. We take periodic blood and urine tests (kidney, liver, thyroid functions) and have a special diet, with dairy restrictions. It's worth researching about it. As it was said above, there is a solution for MS, and thousands of patientes in Brazil have been living this reality for over 10 years.
Congratulations to Vitamin D Council for this post.

in caz ca intereseaza,in europa, doar in portugalia, o dna dr neurolog trateaza sm cu doze mari de d3, umand protocolul dr cicero
http://www.cristinasales.pt/Medicina-In ... ID=1000847
pt lamuriri, dna dr raspunde in engleza emailurilor primite..


Acest site este al unui pacient al dr, deocamdata este unicul in engleza..
http://mscure.aussieblogs.com.au
dulceemira
Preocupat
 
Mesaje: 11
Membru din: Mar Mar 17, 2009 7:09 pm

Re: VITAMINA D

Mesajde Virgil » Dum Dec 13, 2015 4:36 pm

Servus
Zilele trecute am primit un Newsletter de la MS Service Center. Una din teme era intitulata Vitamina D si SM, am citit cu atentie mesajul. Nu difera de mesajul postat de NICOLE in mai 2010, care e foarte bine tradus. Eu imi administrez de ceva ani vitamina D, bine inteles cu acordul medicului. La seminarul ASMR-ului din acest an, medicul neurolog invitat, a recomandat si el pacientilor de SM o cura cu vitamina D. Conform principiului, ce nu te omoara te face mai puternic, voi continua si eu aceasta cura. :D
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Anterior

Înapoi la METODE NATURISTE ŞI TRATAMENTE COMPLEMENTARE

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron