O NOUĂ ALTERNATIVĂ!

Ce dispozitive medicale pot îmbunătăţi calitatea vieţii noastre ?
Ce probleme aveţi când vine vorba de transport şi accesibilitate?

Moderator: Virgil

O NOUĂ ALTERNATIVĂ!

Mesajde Virgil » Dum Feb 08, 2009 3:52 pm

Servus
Am întâlnit un articol deosebit de interesant, editat de MS Service- Center, cred că el va interesa pe foarte multă lume. Traducerea imi apartine.

Sursa: După informaţiile de la Argo Medical Technologies Ldt. în Haifa Israel – septembrie 2008.
“09.09.08 – Oamenilor total dependenţi de scaunul cu roţi, li se va oferi în curând o nouă alternativă. Cu Rewalk, un fel de pantalon robotizat, pot chiar şi cei paralizaţi să meargă din nou. High-Tech-instrumentul a fost inventat de o firmă din Israel. Momentan acest dispozitiv este doar ca prototip, urmând ca apoi să treaca la producţia de serie. Nenumăratele teste la care a fost supus, dispozitivul, a prezentat rezultate surprinzătoare.

Va deveni scaunul cu roţi în curând, inutil? Această intrebare este momentan exclusă. Dar pentru Radi Kaiof, răspunsul este de mult clar. Fostul săritor cu paraşuta, actualmente paraplegic, a pus de mult căruciorul într-un colţ, pentru a testa zilnic, utilitatea noului costum robotizat, Rewalk. Cu ajutorul lui, el poate sta din nou în picioare, merge şi chiar urca şi coborâ treptele. “În sfârşit îmi pot privi din nou, semenii în ochi”, spune Kajof.

Dispozitivul se compune din doua proteze pentru picioare, un calculator într-un mic rucsac şi o telecomandă la încheietura mâinii, telecomandă, cu care posesorul îşi alege acţiunile. Condusă va fi construcţia mişcătoare a picioarelor în raport cu mişcările trunchiului şi cu locul de aşezare a centrului de greutate. Se înclină corpul spre înainte, senzorii corpului se vor activa şi vor pune în mişcare picioarele robotizate. Două cârje servesc ca sprijin. Oarecum, muşchii puternici ai braţelor, sunt importanţi.

Prin mersul vertical, corpul va fi menţinut permanent în mişcare. Diferite categorii de muşchi vor fi din nou solicitate şi plămânii vor funcţiona iarăşi liber. Se preconizează ca Rewalk să fie pus în vânzare cam peste un an la un preţ de aproximativ 14.000 de euro. Modul cum funcţionează poate fi văzut pe site-ul producătorului.” www.argomedtec.com.
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Mesajde Camelia » Mie Iul 08, 2009 5:24 pm

Imagine


Un scaun cu rotile care este controlat prin impulsuri cerebrale a fost dezvoltat de catre producatorul japonez Toyota. Totul se realizeaza printr-o casca cu senzori care citesc gandurile purtatorului si misca caruciorul in functie de dorinta acestuia.
Acesta este practic cel mai rapid dispozitiv de acest gen din lume - timpul de raspuns este aproape instantaneu, durand fix 125 de milisecunde, o perioada insesizabila pentru creierul uman. Sistemul permite unei persoane cu dizabilitati locomotorii sa comande caruciorul fara niciun efort, scaunul cu rotile deplasandu-se in fata, in spate, la stanga sau la dreapta, imediat ce individul care sta pe el se gandeste la acest lucru. Tehnologia se bazeaza pe o casca cu senzori care citeste impulsurile cerebrale si le trimite catre un mic scaner electroencefalograf incorporat in scaun. De asemenea, un mic senzor mai este atasat pe obrazul purtatorului, astfel incat, in cazul unei defectiuni sau a unui raspuns gresit la comenzi, dintr-o simpla miscare de cap, scaunul cu rotile se opreste instantaneu. Sistemul are capacitatea de a se adapta in functie de caracteristicile fiecarui purtator, venind astfel in ajutorul tuturor persoanelor accidentate sau cu handicap. Aceasta tehnologie Toyota va avea in viitorul apropiat o multime de alte aplicatii - de la sisteme de securitate, la masini de golf, telefoane mobile sau chiar PC-uri.

surse Mediafax
Avatar utilizator
Camelia
Prieten
 
Mesaje: 1097
Membru din: Vin Mar 27, 2009 1:32 pm

Re: O NOUĂ ALTERNATIVĂ!

Mesajde Virgil » Lun Noi 02, 2009 7:05 am

Puterea gândurilor dirijează scaunul cu roti

Servus
În revista Monat din luna mai 2009, a apărut un articol preluat de pe http://www.polimit.it, care povesteşte despre descoperirea cercetătorilor italieni.
Toate cele bune

„Cercetătorii din „Laboratorio di Intelligenza Artificiali e Robotica” al Politehnicii din Milano, au descoperit un scaun cu rotile, pe care posesorul, îl poate dirija cu ajutorul gândurilor. Descoperirea este foarte folositoare pentru pacienţii care suferă de scleroza lateral amiotrofică, afectiuni motorice şi scleroza multiplă, spun cercetătorii.
„Inima sistemului este o parte pe care noi o numim „Brain Computer Interface”, explică coordonatorul de proiect Matteo Matteuci. „Conectat la ea, este un procesor, care afişează pe ecran toate destinaţiile unde invalizii ar vrea să ajungă. În loc să-şi folosească muşchii, ei trebuie să se concentreze, în gând pe locul de destinaţie.”
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: O NOUĂ ALTERNATIVĂ!

Mesajde Virgil » Mie Noi 04, 2009 7:34 am

Servus
O siguranţă optimă în în baie se poate obţine prin alegerea corectă a mijloacelor ajutătoare. Nu vreau să fac reclamă firmei care oferă acest sortiment, mulţi dintre noi nu au o cameră de baie cu aceste dimensiuni, dar trebuie reţinută ideea de a folosi orice mijloc pentru a-ţi creşte calitatea vieţii.
Toate cele bune

Imagine
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !

Re: O NOUĂ ALTERNATIVĂ!

Mesajde Virgil » Mie Feb 03, 2010 6:05 pm

Servus

Într-un prospect al firmei de obiecte sanitare, al firmei Geberit din Austria, am întâlmit planul de aşezare al mijloacelor ajutătoare necesare, persoanelor dependente de scaunul cu rotile, intr-o cameră de WC public. Cotele din desene sunt conform normelor austriece care fac referire la proiectarea şi construcţia spaţiilor destinate persoanelor cu o dizabilitate. Sigur şi la noi există astfel de norme în acest domeniu. Că nu prea sunt respectate, este altă poveste. Dar nu de asta ne ocupam noi aici, ideea pentru care am pus pe forum aceste poze, era de a oferi o informaţie privind aceste cote, în cazul în care ne vom lovi de astfel de probleme.
Primul desen este o vedere de ansamblu a unui WC, de dimensiuni minime, echipat cu tot ceea ce este necesar. În al doilea desen, o secţiune a acestuia, sunt prezentate aceste dimensiuni şi modul cum sunt aşezate obiectele sanitare.
În prospect se atrage atenţia, ca lăţimea uşilor să fie de minim 80 de centimetri, recomandabil ar fi de 90 şi că ele trebuie să se deschidă spre exterior. Că ele trebuiesc să poată fi descuiate şi din exterior.
Culoarea obiectelor sanitare trebuie să contrasteze cu culoarea fiecărui perete. Dar să vedem aceste desene! Profit de ocazie să-i mulţumesc, acum lui Petru, pentru aspectul comercial al desenelor.

Toate cele bune

Imagine
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !


Înapoi la ECHIPAMENTE, TRANSPORT ŞI ACCESIBILITATE

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator