Amiloride (MK 870) - reduce dizabilitatea?

Imagine Ce aţi mai aflat despre cercetările din ţară şi lume ?

Moderator: Virgil

Amiloride (MK 870) - reduce dizabilitatea?

Mesajde Petru Dănilă » Vin Feb 15, 2013 6:26 pm

Neurodegenerarea este principala cauza de invaliditate permanentă în SM și există puține opțiuni de tratament. Un nou studiu de la Universitatea din Oxford a investigat dacă amiloride, un medicament care este deja disponibil pentru alte afectiuni, ar putea fi în măsură să limiteze neurodegenerare la persoanele cu SM primar progresiva.

Amiloride acționează prin blocarea unui canal de potasiu cunoscut sub numele de ASIC1, iar în prezent este licențiat pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă congestivă.
Amiloride a fost dat la 12 de persoane cu SM primar progresiva timp de peste un an în forma unei doze unice zilnice de 10 mg pe cale orală. Participanții au fost urmariti folosind imagistica prin rezonanta magnetica pe parcursul fazei de tratament. RMN-urile au fost analizate pentru a vedea dacă markeri de neurodegenerare, cum ar fi volumul creierului si leziunile tisulare, s-au îmbunătățit pe amiloride.

Scanarile RMN au arătat că ratele de neurodegenerarea si leziunile tisulare au fost reduse în timpul fazei de tratament cu amiloride în comparație cu anul anterior la tratament. Participanții au arătat, de asemenea, rate mai mari ale schimbărilor in severitatea handicapului, în perioada de dinainte de tratament, comparativ cu faza de tratament.

Chiar dacă studiul a fost mic, rezultatele sunt încurajatoare și studii clinice suplimentare sunt justificate. Întrucât amiloride a fost deja aprobat pentru alte afecțiuni, procesul de studiu clinic poate fi scurtat, și oferă o opțiune de foarte necesara de tratament pentru persoanele cu handicap datorat SM.

SURSA: MS Australia - http://www.msbrainbank.org.au/new-study ... -option-ms.
Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !
Avatar utilizator
Petru Dănilă
Prieten
 
Mesaje: 1721
Membru din: Mie Feb 08, 2006 2:06 pm
Localitate: Targoviste

Înapoi la NOUTĂŢI ÎN CERCETARE ŞI TRATAMENT

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori