ocrelizumab-

Imagine Ce aţi mai aflat despre cercetările din ţară şi lume ?

Moderator: Virgil

ocrelizumab-

Mesajde dpocht » Mie Noi 09, 2011 3:09 pm

Rezultate ocrelizumab
Scris de Alexandra Parvulescu
Roche a anuntat rezultatele la 96 de saptamani ale unui studiu clinic de faza II cu ocrelizumab la pacientii cu scleroza multipla recurent-remisiva (SMRR). Potrivit studiului, ocrelizumab a mentinut pentru aproape doi ani o reducere semnificativa a activitatii bolii pentru pacientii cu scleroza multipla.
Studiul a aratat ca reducerea semnificativa a activitatii bolii, masurata prin numarul total de leziuni cerebrale active si recidive, raportata anterior la 24 de saptamani, a fost mentinuta pentru 96 de saptamani. Datele au fost prezentate pe 20 octombrie la ECTRIMS (Comitetul European pentru Tratament si Cercetare a Sclerozei Multiple), conferinta internationala anuala dedicata cercetarii fundamentale si clinice pentru scleroza multipla.
Rezultatele studiului arata ca pe parcursul perioadei dintre saptamana 24 si saptamana 96, in cazul nici unui pacient care a primit o doza de 600 mg de ocrelizumab nu s-a inregistrat o marire a leziunilor existente (masurata cu ajutorul RMN) sau aparitia unei noi leziuni a creierului. Rata anuala de recadere (RAR), rata de atacuri sau de exacerbari per pacient/an a fost de mai putin de 0,2 per pacient/an, in perioada de 96 de saptamani. De asemenea, datele au aratat ca dintre pacientii care au terminat studiul, 2 treimi dintre cei din grupul care a primit tratament cu 600 mg ocrelizumab nu au mai prezentat manifestari specifice activitatii bolii (masurata cu ajutorul RMN, prin recurente sau progresie neurologica), pe parcursul celor 96 de saptamani.
dpocht
Prieten
 
Mesaje: 128
Membru din: Mar Dec 11, 2007 11:14 am
Localitate: Bucuresti

Re: ocrelizumab-

Mesajde Virgil » Joi Apr 14, 2016 2:15 pm

Servus
In revista Aktiv a societatii germane de SM, din anul 2015, era un articol despre Ocrelizumab medicament aflat in faza III-a de testare. “Ocrelizumab este momentan testat in tratamentul sclerozei multipla cu evolutie in pusee, dar si in forma primar progresiva a acestei boli. Producatorul a facut cunoscut ca rezultatele ar putea interesa si pe bolnavii cu PPSM. Dupa acesta, un tratament cu Ocrelizumab in asa numitul studiu ORATORIO cu 732 de pacienti cu PPSM, reduce semnificativ dizabilitatile clinice in comparatie cu cei carora le-a fost administrat placebo.
Participantilor la studiu le-a fost administrat tuturor la fiecare 6 luni, intravenos o infuzie fie cu Ocrelizumab sau un Placebo. S-a aratat ca eficacitatea in comparatie cu Placebo, scade riscul progresiei bolii masurat cu ajutorul scalei EDSS, cu 24 de procente. Principalele efecte secundare au fost reactiile infuziei si o usoara crestere a riscului de infectii. Dupa incheierea studiului s-au continuat analizele de siguranta pe mai departe. Firma producatoarea a planificat ca in anul 2016 sa solicite autorizarea medicamentului Ocrelizumab pentru pacientii cu PPSM cat si pentru cei cu RRSM.” Traducerea articolului imi apartine si imi cer scuze anticipat pentru eventualele greseli.
Toate cele bune
Viata merge inainte, dar altfel
Virgil
moderator
 
Mesaje: 1646
Membru din: Vin Feb 17, 2006 1:24 pm
Localitate: Lângă voi !


Înapoi la NOUTĂŢI ÎN CERCETARE ŞI TRATAMENT

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator